top of page
Obrázek autoraRadek Mohelník

Zhodnocení sezóny 2019/2020 - dospělí

Zatímco odpolední tréninky praskali v Darkovicích ve švech, večerní tréninky sloužili spíše jako okna pro odehrání soutěžních zápasů. Stejně jako loni uděluji pochvalu Céčkařům, kteří i letos vyhrávají cenu pro nejvíce trénující hráče. Ale abych některým nekřivdil, i ostatní se občas mihli na trénincích, někteří z nich za celou sezónu dokonce i dvakrát.. :D


Ale teď už trochu vážněji. Z obsazenosti večerních tréninků jsem měl několikrát i radost. Pomalu ustupující generaci starších pardálů, čím dál více nahrazuje generace mladých pušek. Jedná se o naše mladé hráče, které jsme letos první sezónu zapojili do dospěláckých soutěží. Jak už jsem psal v předchozím článku, vloni naši hráči vyhráli mládežnickou soutěž a proto jsme se rozhodli, že je pro letošní sezónu přihlásíme do okresního přeboru 3. třídy. Konkrétně se jedná o Barta Jonáše, Marka Blejchaře, Davida Olšara, Majdu Kalvarovou, Tomáše Patera a další. Na fotce níže můžete vidět první tři jmenované :-)



Celkově jsme tak letos přihlásili do soutěží opět po několika letech celkem 4 družstva.


V okresním přeboru 3. třídy jsme měli družstva rovnou dvě.


Za "D" team nastupovali naši dva zkušení hráči David Mentzik a Peťa Kozla. Spolu s nimi hrál náš odchovanec Bart Jonáš, kterého doplnili Tomáš Pater a Majda Kalvarová. Na střídání pak byl připraven například Mikuláš Kalvar, nebo Ondra Halfar.

Tento tým se nám podařilo nakombinovat opravdu dobře, neboť mladí hráči si mohli brát příklad ze starších hráčů a tým se tak příjemně doplňoval. Pokud byste čekali, že tahounem družstva byl jeden ze starších hráčů, byli byste na omylu. Družstvo táhl Bart Jonáš, který jen málo kdy našel přemožitele a stal se pozdějším vítězem žebříčku úspěšnosti jednotlivců této soutěže. Pro tak mladého hráče je to jistě obrovský úspěch a povzbuzení do dalších sezón. V celkovém součtu si družstvo nevedlo vůbec špatně a ve své první sezóně se umístilo na krásném 7. místě. Jsme opravdu rádi, že se nám takhle rychle podařilo zapracovat mládež do dospěláckých soutěží a věříme, že příští sezóna bude pro ně ještě lepší.


Naše odchovance jsme měli i ve druhém družstvu, které hrálo okresní přebor 3. třídy. Klasickou partu "C" teamu, kterou tvoří Petr Mohelník, Jindra Folta a Ivan Cigan, letos doplnila dvojice Marek Blejchař a David Olšar. Kluci se v úvodu sezóny na místě čtvrtého hráče v týmu střídali, avšak kvůli vynucené zdravotní pauze Jindry, se na základ dostali oba dva. A Jindru zastupovali opravdu svědomitě! Oba kluci měli ve své premiérové sezóně zhruba 50% úspěšnost. Podobně se dařilo i ostatním chlapům v týmu. Tento vyrovnaný manšaft sbíral jednu výhru za druhou, což tým nakonec vyneslo na čtvrté místo tabulky. Pro tento tým to tak znamená nejlepší umístění za poslední roky. Jsme rádi, že i tady se nám podařilo skloubit zkušenosti a mladou dravost.





O soutěž výš, tedy v okresním přeboru 2. třídy jsme měli náš "B" team. I tento tým byl již léty prověřený, tudíž se od začátku sezóny čekalo, že bude hrát ve vyšších patrech tabulky. Úvod sezóny však byl rozpačitý, družstvu se z počátku moc nedařilo a místo výher přicházeli těsné porážky. Pořád jsme se však drželi v první pětce. V půlce sezóny přišla pro tým velká rána. Jelikož áčku vypadl ze soupisky jeden člověk, celá soupiska béčka se musela posunout o jedno místo nahoru a tým tak přišel o svou dosavadní jedničku Radka Mohelníka. Novým tahounem se tak musel stát Pavel Kalvar, kterého v týmu doplňoval Ondra Šenkyřík, Jarda Vilč a nově taky Bart Jonáš. Tým však tahle změna nepoložila, v druhé půlce sezóny zabral a v konečném pořadí se vyšplhal na konečné 3. místo. Postup sice týmu utekl, avšak třetí místo se dá považovat za výborné umístění. Příslibem do budoucna je i výborné Bartovo počínání v této soutěži, kdy hned v první sezóně dokázal nasbírat přes 60% v úspěšnosti.




Kompletní výsledky soutěže naleznete zde:


Posledním týmem, který se ještě nedočkal zhodnocení je "A" team. Ten letos pokračoval svým tažením v krajském přeboru 2. třídy. Po loňské premiérové účasti, kdy se nám úspěšně podařilo soutěž zachránit, jsme si letos dali stejný cíl. K překvapení všech, se nám tenhle cíl dařilo plnit víc než dobře! Těsně před polovinou sezóny se naše družstvo ocitlo na prvním místě tabulky, přezimovat se nám nakonec podařilo na místě druhém. Tenhle výsledek byl pro celý tým obrovským povzbuzením. Mít jistotu záchrany a k tomu navíc hrát o čelo tabulky? Tohle byla prostě paráda! A to i přesto, že nám někteří i letos říkali, že určitě spadnem (tímto zdravím do Děhylova.. :D ).

Po vydařeném podzimu nás však čekala těžká jarní část. Těžká už jen proto, že nás drtivá většina zápasů čekala na hřištích soupeřů. Výhoda domácího prostředí byla rázem pryč a

to se také projevilo na výsledcích. Oproti podzimní části jsme měli na svém kontě daleko více porážek, ale v konečném důsledku to na naše umístění nemělo žádný velký vliv. Tým se nakonec ve zkrácené sezóně umístil na 3. místě a jen o skóre mu uniklo místo druhé!

Jedná se tak o nejlepší výsledek, který kdy darkovický pingpong v novodobé historii zažil!

O tento výsledek se postaral především Michal Moravec, který s přehledem vyhrál soutěž jednotlivců. Nemalým podílem se na výsledcích podílel i Tomáš Milota, Radek Mohelník, Milan Kalvar a také hostující Lukáš Slavík z TJ KST Ostrava. Své zápasy odehráli i Pavel Kalvar a Bart Jonáš.




Kompletní výsledky naleznete zde:


Nyní přichází čas na závěrečné zhodnocení. Stejně jako u zhodnocení žactva, tak i zde zhodnotím sezónu kladně. Jakpak by ne, když se tři ze čtyř našich týmů umístily na bedně (dobře no, céčko bylo čtvrté, ale tak dejme tomu, že exituje i nějaká bramborová bedna). Za největší pozitivum sezóny považuji úspěšné zapracování mládeže do dospěláckých soutěží. V dnešní době spousta týmů končí, protože jim stárnou hráči a nemají početnou mládežnickou základnu, která by je nahradila. Proto jsem nesmírně šťastný, že právě u nás v Darkovicích, je tomu přesně naopak. Těm starším z našemu týmu přeju, aby jim zdraví dovolilo hrát i v příští sezóně a aby měli i nadále do pingpongu chuť, no a těm mladším, aby je u nás i nadále pingpong bavil a aby těm starým nedali v příští sezóně nic zadarmo.


Radek M.

128 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page